Δες τα 8 σαλόνια που ξεχώρισαν το 2021 για να εμπνευστείς για το 2022

Δες τα 8 σαλόνια που ξεχώρισαν το 2021 για να εμπνευστείς για το 2022

Το σαλόνι είναι το μέρος όπου οι φίλοι και η οικογένεια συγκεντρώνονται για να περάσουν ποιοτικό χρόνο σε ένα σπίτι, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να είναι καλά σχεδιασμένο.Κατά την διάρκεια του 2021 παρουσιάσαμε άπειρες ιδέες για την διακόσμηση του σαλονιού σου -είτε είναι μικρό, είτε μεγάλο- αναλύοντας τις φωτογραφίες και την προσωπικότητα του κάθε σαλονιού. Ξεχωρίσαμε και σου παρουσιάζουμε τα 15 καλύτερα σαλόνια, ώστε να εμπνευστείς και να αλλάξεις το σαλόνι σου το 2022

Σαλόνι σε στυλ εξοχικού

Όποιος σχεδίασε αυτό το σαλόνι, ήξερε σίγουρα πως να πετύχει το στυλ του εξοχικού, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στο στυλ και το design. Αποχρώσεις του μπεζ και του γκρι συνεργάζονται με λίγες νότες απο φλοραλ, με έναν τρόπο που κάνουν αυτό το σαλόνι προσιτό αλλά και γοητευτικό την ίδια στιγμή!

Σαλόνι μέσα στη… μόδα

Τα πάντα σε αυτό το σαλόνι είναι ευθυγραμμισμένα με την μόδα του 2021 και του 2022. Παρόλα αυτά έχει επίσης μια κλασσική αίσθηση που δεν θα χρειαστεί να αλλάζει συνέχεια. Τι να πρωτοζηλέψεις; Τα σκαμπό ντυμένα με γούνα, τον καθρέπτη ανάμεσα στα παράθυρα ή τα χαλιά σε στρώσεις;

Σαλόνι μινιμαλ και hipster

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το σαλόνι: Είναι τόσο chic και έχει καθαρές απλές γραμμές. Οι ουδέτεροι τόνοι κρατάνε τα πράγματα απλά ενώ οι χάλκινες και rose gold πινελιές κάνουν την διαφορά και εκπλήσσουν ευχάριστα. Ο συνδυασμός απλότητας και μετάλλου δημιουργεί μια πολύ ελκυστική αίσθηση τέχνης! Θα λέγαμε πως πρόκειται για μια μοντέρνα εκδοχή της midcentury διακόσμησης.

Σαλόνι γένους… θηλυκού

Αναμφισβήτητα ένα σαλόνι γένους..θηλυκού! Τα ρομαντικά χρώματα, τα έντονα διακοσμητικά και τα υφασμάτινα στοιχεία, έρχονται μαζί για να δημιουργήσουν ένα δωμάτιο γεμάτο ζωντάνια και ύφος. Το φυσικό φως που έρχεται μέσα από τα παράθυρα αναπηδά στις ροζ αποχρώσεις και τους χρυσούς τόνους, ενώ ο πολυέλαιος βοηθά στην επίτευξη ενός ακόμα πιο χαλαρωτικού ρομαντισμού!

Και σαλόνι γένους… αρσενικού

Από τον απόλυτο ρομαντισμό του προηγούμενου σαλονιού στο απόλυτο μυστήριο. Ένα σαλόνι με σκούρους γκρι τοίχους, πλούσιο σε φυσικό φως και έπιπλα που ξεχειλίζουν από αρρενωπότητα. Όσο αυστηρό και κλασσικό χρειάζεται για ένα πραγματικό άντρα!

Η μάχη των χρωμάτων

Θερμά χρώματα εναντίον ψυχρών! Ένας εντυπωσιακός αφηρημένος πίνακας κλέβει την παράσταση σε αυτό το σαλόνι, αποδεικνύοντας ότι η τέχνη είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να γίνει κάθε δωμάτιο ζωντανό! Οι ζεστοί πορτοκαλί τόνοι συμβάλλουν στην εξισορρόπηση των ψυχρών μπλε αποχρώσεων, διατηρώντας το σαλόνι ισορροπημένο και φιλόξενο.

Ολόλευκο Σκανδιναβικό σαλόνι

Στις Σκανδιναβικές χώρες λατρεύουν το φυσικό φως -κυρίως λόγω της έλλειψης του- οπότε η μεγάλη χρήση του λευκού στα σαλόνια βοηθάει να το αξιοποιήσουν στο έπακρο. Έτσι το λευκό κυριαρχεί στα Σκανδιναβικά σαλόνια και γενικά σε όλα τα σκανδιναβικά δωμάτια. Οι πινελιές πράσινου από τα φυτά εσωτερικού χώρου φέρνουν το έξω μέσα!

Art deco σκανδιναβικό σαλόνι

Πρόσφατα παρουσιάσαμε ένα art deco σκανδιναβικό σπίτι που ερωτευτήκαμε. Και φυσικά το σαλόνι με τους βελούδινους καναπέδες και πολυθρόνες και το τραπεζάκι απο μπαμπού έκλεψε την παράσταση. 

Πηγή: decoration.gr

Share: 

Newsletter

Newsletters

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και λάβετε όλα τα τελευταία νέα μας.